ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ημερολόγια-Ταξίδια1994

Λ.Τ.21,00 €
Ημερολόγια-Ταξίδια     
συγγραφέας : Μπότσογλου Χρόνης
εικονογράφηση : Μπότσογλου Χρόνης
σειρά: Τέχνες

σελ. 112
 

Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 22,26 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
[...] Έχω μπροστά μου τα ημερολόγια και τα ταξίδια του Χρόνη Μπότσογλου. Αμφιβάλλω βέβαια αν πρόκειται για ημερολόγια με την τρέχουσα έννοια, της καταγραφής, ας πούμε, περιστατικών, ποικίλων και ποικίλου χαρακτήρα, κατά την ακολουθία του χρόνου. Αμφιβάλλω ακόμα αν πρόκειται για ταξίδια, για ό,τι τέλος πάντων τόσο κοινότατα και συμβατικά θα μπορούσαμε να στριμώξουμε κάτω από την ετικέτα της εκδρομικής λογοτεχνίας. Στην πραγματικότητα βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα τραχύ οδοιπορικό που ανατρέχει στην ηλικία του οδοιπόρου , προσπαθώντας να φτάσει ως τις ρίζες της ύπάρξής του και που, στιγμές-στιγμές, γίνεται ανελέητο όχι μόνο γι' αυτόν. Αλλά και για τον αναγνώστη του. Ήδη η διάταξη του υλικού προοιμιακά, υποψιάζει: Ισπανία, Άγιον Όρος, Βενετία, Σαντορίνη, Κύπρος, Ισπανία. Και ο κύκλο κλείνει. Μια οριοθέτηση σημαδιακή από μόνη της. Τόποι, που τους δοκιμάζει το φως, συχνά τους κατακαίει, αλλά επίσης τους δυναστεύει, με την δική της κλιμάκωση, και η σκιά του θανάτου. [...] Πολλοί -και ανυποψίαστοι- θεωρούν ότι η τέχνη είναι χάρις. Ελάχιστοι το ξέρουν ότι πρόκειται για μαρτύριο. Φυσικά, τα ελιξίριά της παρηγορούν τους πάντες. Αυτά που μπορούν να συγκεντρωθούν στάλα-στάλα στην ανάλαφρη γλυφή του αφαλού μιας μαρμάρινης -και διαφανής- Αφροδίτης. Μόνο. (από τον πρόλογο του Θανάση Βαλτινού)

 
 

 
  

Σχόλια  (0)

Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>