ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Οι εφτά ώρες στον ΠαράδεισοΜυθιστόρημα
1998

Λ.Τ.12,50 €
Οι εφτά ώρες στον Παράδεισο     
συγγραφέας : Καλλιφατίδης Θοδωρής
σειρά: Ελληνική πεζογραφία

σελ. 304
 
5η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 13,25 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
Δε θα συνιστούσα σε κανέναν άντρα να ζει με μια γυναίκα που, ενώ είναι ερωτευμένη με άλλον, εξακολουθεί να του παραμένει πιστή. Μια τέτοια ζωή είναι κόλαση. Μα ας επανέλθουμε στο θέμα της ελεύθερης εκλογής. Όταν λέμε ότι όλοι έχουν αυτή τη δυνατότητα, εννοούμε όλους τους άντρες, για τους οποίους όλες οι γάτες στο σκοτάδι είναι γκρίζες. Ακόμα κι ο Σωκράτης το είπε. Έτσι για τον άντρα δε φαίνεται να έχει ιδιαίτερο βάρος αν είναι αυτή η εκείνη η γυναίκα. Μα αν δεν είναι το ίδιο για τη γυναίκα; Αν, αντίθετα, η γυναίκα δεν ολοκληρώνεται ποτέ σαν θηλυκό αν δεν πλαγιάσει με τον άντρα που αγαπάει; Τότε έχει σχεδόν το καθήκον να το πραγματοποιήσει, το καθήκον απέναντι στον εαυτό της. Αυτό το καθήκον δεν μπορεί να το κάνει παραμύθι ή να το ξεχάσει, όλη της η ύπαρξη αναζητά, τον για χίλιους διάφορους και άσχετους λόγους εκλεκτό, το κορμί τον αναζητά κάθε δευτερόλεπτο της μέρας και της νύχτας. Μα να όμως που η γυναίκα είναι παντρεμένη. Ιδού το πρόβλημα. Τότε τι πρέπει να κάνει; Είναι καλύτερο να αποδεχτεί το ερωτικό μονοπώλιο του συζύγου ή να ολοκληρώσει τον προορισμό της; Ό,τι και να επιλέξει θα είναι λάθος. Μόνο μια λύση υπάρχει: το ψέμα. Έτσι κατασκευάζει μια άλλη αλήθεια, με την καλή πρόθεση να μην πληγώσει κανέναν. Αυτή η μορφή ψεύδους στην κοινωνία μας είναι σαν το λάδι για τις μηχανές. Χωρίς αυτό, σπάζουν. Έτσι κι εμείς.

 
 

 
  

Σχόλια  (0)

Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>