ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ένας κομήτης μαγικόςΠοίηση
2018
ISBN: 978-960-576-800-3

Λ.Τ.10,00 €
Ένας κομήτης μαγικός     
συγγραφέας : Δρακόπουλος Πάνος
σειρά: Ελληνική ποίηση

σελ. 56
διαστ. 16.5 x 24.5  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 10,60 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή

Απόσπασμα από το βιβλίο
Ένας κομήτης μαγικός Ένας κομήτης μαγικός Είν’ ο επάνω χρόνος Σχίζει την άβυσσο στα δυο Κι ανοίγει ο δικός σου δρόμος Φέρνει στα μάτια σου το φως Κι ανθίζουν όλες οι απορίες Σπέρνει τον ήχο στη σιωπή Να βγάλεις γλώσσα στις χίλιες δυο Σειρήνες Ανηφορίζει στη βροχή Να ξεδιψάσουν τα φτερά σου Αναβλύζει σαν πηγή Με το πάθος της ματιάς σου Φέρνει δακτύλιους στη γη Να μείνει το αποτύπωμα σου Φέρνει δακτύλιους στη γη Να στολιστεί! Ένας κομήτης μαγικός Είν’ ο επάνω χρόνος Σπάει του ανέμου το γλυπτό Κι ανοίγει ο δικός σου δρόμος Σέρνει του πάθους τον χορό Γύρω απ’ της δίνης το αδράχτι Λύνει το πιο γλυκό λυγμό Πάνω απ’ του άδικου τη στάχτη Ανηφορίζει στη βροχή Να ξεδιψάσουν τα φτερά σου Ποτίζει μύρο την αυγή Να σταλάξει στα όνειρά σου Αναβλύζει σαν πηγή Με το πάθος της ματιάς σου Φέρνει δακτύλιους στη γη Να μείνει το αποτύπωμα σου Φέρνει δακτύλιους στη γη Να στολιστεί!
 
 

 
  

Σχόλια  (1)

Ρόζα Βλάχου 5 Νοε 2018, 23:29
Αυτός ο Κομήτης, πράγματι, είναι μαγικός! Γιατί το να πλάθεις τις λέξεις περίτεχνα δεν είναι εύκολο πράγμα. Γιατί το να δίνεις το σχήμα, το χρώμα, το άρωμα και την ομορφιά της ψυχής σου μέσα από μουσικολέξεις... είναι μαγικό! Ένα ταξίδι μαγικό και ατέλευτο. Το διαβάζεις, το ακούς, το αφουγκράζεσαι, το ονειρεύεσαι, το νιώθεις και άλλοτε βουρκώνεις με τη «λευκή πινελιά της πλήρους καρυάτιδας», άλλοτε πάλι δεν ξέρεις αν διαβάζεις λέξεις ή νότες και άλλοτε νιώθεις το αρμονικό συνταίριασμα των αντιθέσεων και των παρορμήσεων. Έτσι, συναντάς τη σιωπή με τη μελωδία, το δάκρυ με το χαμόγελο, την απουσία με την παρουσία, τη στιγμή με την αιωνιότητα, τη ζωή με το θάνατο, τον έρωτα... Ναι, αυτός ο Κομήτης είναι Μαγικός!!!


Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Θοδωρής Καλλιφατίδης
Τιμάνδρα Τιμάνδρα
Κωνσταντίνος Θεοτόκης
Κορφιάτικες Ιστορίες Κορφιάτικες Ιστορίες
Κώστας Ταχτσής
Το τρίτο στεφάνι Το τρίτο στεφάνι
Χριστίνα Ντούβρη
Συμφωνία Κολάσεων Συμφωνία Κολάσεων
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
Το πικρό Το πικρό
Θωμάς Σίδερης
Τα τρένα της σιωπής Τα τρένα της σιωπής
Wilhelm Busch
Το Όνειρο του Εδουάρδου Το Όνειρο του Εδουάρδου
Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης
Ίχνη και χνότα Ίχνη και χνότα
Εσμεράλδα Γκέκα
Παράδοξος ύπνος Παράδοξος ύπνος
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>