ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Εκδρομαί - μεταφοραίΔιηγήματα
2017
ISBN: 978-960-576-722-8

Λ.Τ.10,00 €
Εκδρομαί - μεταφοραί     
συγγραφέας : Πανάρας Γιώργος
σειρά: Ελληνική πεζογραφία

σελ. 96
διαστ. 12.2 x 16.5  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 10,60 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
Ίσως ο κόσμος να είναι ένα όνειρο. Μια σκέψη ή μια φα­ντασία. Μπορεί και μια τρέλα. ΄Η απλώς αυτό που βλέπουμε. Ίσως να είναι οι άτακτες λέξεις στο μυαλό ενός άντρα καταδικασμένου να ζει την ίδια του τη ζωή, η επιθυμία μιας γυναίκας για την ώρα της κηδείας της, η κραυγή ενός απελευθερωμένου αρνιού. Ίσως η όψη του να αντικατοπτρίζεται στο μέταλλο μιας φαλτσέτας, στα ωχρά στολίδια ενός παλαιοπωλείου ή πάνω σε ένα γυαλιστερό φλασκί. Ένας κόσμος ζωντανών που δεν θυμούνται ότι ζουν και νεκρών που δεν θυμούνται ότι έχουν πεθάνει, σαν να τους μπερδεύει η κοινή τους ανάγκη για έναν καφέ, ένα τσιγάρο, μια φιλική συνομιλία, ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, ένα κατοικίδιο, ένα φθινοπωρινό αεράκι. Είκοσι ένα διηγήματα που μιλούν για όλα αυτά ή μάλλον είκοσι ένα φύλλα πορείας για προορισμούς γνωστούς αλλά και αχαρτογράφητους στο χάρτη της ζωής, όπου το φα­νταστικό υπονομεύει την πραγματικότητα.

 
 

 
  

Σχόλια  (4)

Eleni Leon 7 Ιουν 2018, 17:34
Το πιο δύσκολο είδος γραφής είναι το διήγημα.Ο συγγραφέας γνωρίζει την ανθρώπινη φύση,πολυδιάστατος,πολυδιαβασμενος. Άμεσος λόγος, χωρίς περιττές φανφάρες με νόημα και διδαχή. Πρόσωπα της καθημερινοτητάς μας που τόσο παραστατικά διηγείται. Πιστεύω πώς θα έγραφε τρομερα αστυνομικά μυθιστορήματα.


Χριστίνα Ντόκου 24 Μαϊ 2018, 13:54
Ως φαν της μικρο-λογοτεχνίας, διάβασα τη συλλογή με μεγάλο ενδιαφέρον: αν και πρωτόλειο, περιέχει αρκετά αξιόλογα κείμενα, κυρίως εκείνα όπου ο συγγραφέας υιοθετεί το λαΪκό ύφος λόγου ανθρώπων "της πιάτσας" (όπως στο "Κεχριμπάρι" και "Στου Στρέφη"), καθώς κι εκείνα όπου το φανταστικό στοιχείο λειτουργεί ως καταλύτης για μια απο-οικειοποίηση καταστάσεων που μας κάνουν να αναθεωρήσουμε πάγιες αντιλήψεις (όπως στο "Στο Δρόμο"). Σε γενικές γραμμές, μου άρεσε περισσότερο από την αντίστοιχη συλλογή της πολυδιαφημισμένης (και υπερεκτιμημένης, κατά την άποψή μου) Lydia Davies.


Xanthi Kotsakou 9 Μαϊ 2018, 23:00
Ίσως ο κόσμος να ειναι ένα όνειρο μια σκέψη μια φαντασία ...μπορεί ένα ειναι σίγουρο ότι αυτο το βιβλίο οι 20.ιστοριες αγγίζουν τις καρδιές κ εκλογικεύουν την πραγματικότητα ..εξαιρετικό !!!


Ξάνθη Κωτσακου 6 Μαϊ 2018, 21:13
Ίσως ο κόσμος να ειναι ένα όνειρο μια σκέψη μια φαντασία μπορεί κ μια τρελλα κατα τα λεγόμενα του συγγραφέως που μπόρεσε με 20 απλές ιστορίες να αγγίξει αυτο το όνειρο να το πραγματώσει κ να νιώθει κάποιος διαβάζοντας το ότι ειναι βιωματικός πρωταγωνιστής Σ αυτές τόσο ανθρώπινο κ πραγματικό Μπράβο Γιώργο κ σ αυτα που έπονται 👏


Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Θοδωρής Καλλιφατίδης
Τιμάνδρα Τιμάνδρα
Κωνσταντίνος Θεοτόκης
Κορφιάτικες Ιστορίες Κορφιάτικες Ιστορίες
Κώστας Ταχτσής
Το τρίτο στεφάνι Το τρίτο στεφάνι
Χριστίνα Ντούβρη
Συμφωνία Κολάσεων Συμφωνία Κολάσεων
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
Το πικρό Το πικρό
Θωμάς Σίδερης
Τα τρένα της σιωπής Τα τρένα της σιωπής
Wilhelm Busch
Το Όνειρο του Εδουάρδου Το Όνειρο του Εδουάρδου
Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης
Ίχνη και χνότα Ίχνη και χνότα
Εσμεράλδα Γκέκα
Παράδοξος ύπνος Παράδοξος ύπνος
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>