ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σκοτεινή κλωστή δεμένη2017
ISBN: ISBN 978-960-576-650-4

Λ.Τ.9,00 €
Σκοτεινή κλωστή δεμένη     
συγγραφέας : Γρίβα Άννα
σειρά: Ελληνική ποίηση

σελ. 40
διαστ. 14.5 x 21.5  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 9,54 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή

Απόσπασμα από το βιβλίο
Αχιλλέας Κλαίω το βράδυ και τα παιδιά με κοροϊδεύουν Με το σκοτάδι τους μου γδέρνουνε την πλάτη και με ντροπιάζουν με το γέλιο τους οι άντρες σαν με πάρουν στο κατόπι φτύνουν το τίποτα που έγινα χλευάζουνε τα όπλα μου κι ας μην πολέμησαν ποτέ εδώ που ήρθες μου φωνάζουν δεν θα σ’ ακούσει η Θέτιδα αδίκως τρέχεις στα νερά αδίκως της προσεύχεσαι Από τα κύματα της Στύγας μόνο εφιάλτες αναδύονται και στο βυθό βλέπεις κουπιά του βυθισμένου χρόνου μα εγώ δεν ψάχνω τίποτα οι προσευχές μου έχουν στερέψει τη μάνα μου την ξέχασα σαν τον επάνω κόσμο Μόνο κοιτάζω το νερό και το ταράζω με το δάκρυ μου μήπως ανοίξω μια σχισμή και μέσα του κυλήσω Ίσως στη λάσπη του βυθού ο χρόνος πάλι αρχίζει και οι ψυχές μωρά που αφήνονται στην άνωση του ήλιου. Κλυταιμνήστρα Πού είναι η Ιφιγένεια; Μια φήμη έλεγε πως ζει. Μα εγώ θαρρούσα πάντοτε πως ήταν λόγια του Αγαμέμνονα Εκείνος τα έβαζε κρυφά στο στόμα των ανθρώπων για να υπνώνει τη μανία μου. Πού είναι ο Ορέστης; Κάποιος μου ψιθύρισε ότι μετά το φονικό βρήκε γαλήνη στην Αθήνα. Μα εγώ αυτά δεν τα πιστεύω εγώ το έζησα το αίμα και δεν μερώνεται ποτέ. Πού είναι η Ηλέκτρα; Πάντοτε με τρόμαζε σαν μαύρος κύκνος που αρμενίζει κι ο θρήνος του ανυπόφορος πεθαίνει όλο το δάσος. Ο Αίγισθος πού είναι; Τουλάχιστον εκείνος μαζί μου έπρεπε να έμενε εδώ στο δώμα των φονιάδων. Μα ίσως να μετανόησε κι ο Πλούτων τον σπλαχνίστηκε. Πού είναι ο Αγαμέμνων; Ακούω το γέλιο του κρουστό και τα βαριά του βήματα. Αν έρθει πιο κοντά πόσοι θα θέλαν να τον σφάξουν; Κι αν σάρκα δεν του έμεινε να σφάξουν τη σκιά του. Λόγος σ’ εμένα πια δεν πέφτει αλλά τους είπα μια φορά: λουτρό να ετοιμάσετε λουτρό αχερούσιο επί θανάτου θάνατο για να στεριώσει η τελετή. Μα εδώ κανείς δεν με ακούει εδώ γίνονται όλοι του ήλιου νοσταλγοί.
 
 

 
  

Σχόλια  (0)

Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>