ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Συστημική σκέψη και εκπαίδευσηΔοκίμιο
2011
ISBN: 978-960-336-585-3

Λ.Τ.15,00 €
Συστημική σκέψη και εκπαίδευση     
συγγραφέας : Γαβαλάς Δημήτρης
σειρά: Μελέτες-Δοκίμια

σελ. 312
διαστ. 14.5 x 21.5  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 15,90 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην παρουσίαση της Συστημικής Εκπαίδευσης, η οποία είναι αποτέλεσμα εφαρμογής της Συστημικής -Σκέψης, Μεθοδολογίας, Προσέγγισης- στην Εκπαίδευση. Η παρουσίαση αυτή, λοιπόν, είναι φανερό ότι απαιτεί πρώτα την παρουσίαση της ίδιας της Συστημικής. Έτσι, στο πρώτο μέρος συζητείται, με σχετική συντομία, η Συστημική, ενώ στο δεύτερο μέρος συζητούνται θέματα της Συστημικής Εκπαίδευσης. Υπάρχει επίσης ένα ενδιάμεσο τμήμα, στο οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση του τρόπου περάσματος από το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα σε αυτό της σύγχρονης εποχής. Η διαφορά της εργασίας αυτής από άλλες σχετικές έγκειται στο γεγονός ότι, κατά κύριο λόγο, στηρίζεται στις θετικές επιστήμες και δευτερευόντως στις παιδαγωγικές. Ακόμη, σκοπεύει σε πλήρη παρουσίαση του όλου "Συστήματος της Εκπαίδευσης" μελετώντας όχι μόνον τη διαθεματικότητα, που είναι μια συνιστώσα του συστήματος, αλλά όλες τις πλευρές του. Ο επαρκής αναγνώστης μπορεί να παρατηρήσει ότι κατά τη διαπραγμάτευση του θέματος υπάρχουν επαναλήψεις, δηλαδή ότι η παρουσίαση της ύλης ακολουθεί, χωρίς ακρότητες, τη σπειροειδή και όχι τη γραμμική μέθοδο. Ως εκπαιδευτικός θεωρώ ότι η διάχυση του θέματος και η σπειροειδής εξέλιξή του -επανέρχομαι στα ίδια, ενώ συγχρόνως προχωράω σε υψηλότερο και ανώτερο επίπεδο διαπραγμάτευσης- συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόησή του, πράγμα που αποτελεί και στόχο της εργασίας.

 
 

 
  

Σχόλια  (0)

Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>