ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

1. Η «κόψη...που μετράει»


Ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός
Δοκίμιο
2015
ISBN: 978-960-576-375-6

Λ.Τ.10,00 €
1. Η «κόψη...που μετράει»     
συγγραφέας : Αρμάος Δημήτρης
συγγραφέας : Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος
σειρά: Φιλολογικά

σελ. 184
διαστ. 14.5 x 21.5  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 10,60 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
Το βιβλίο Η «κόψη...που μετράει» - Ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός, με εισαγωγή και ανθολόγηση του σολωμικού έργου από τον ποιητή Δημήτρη Αρμάο, είναι το πρώτο της σειράς «Δύο αιώνες ελληνικής ποίησης» που εκδίδει το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, στο πλαίσιο τριετούς Κύκλου εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην έδρα του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο του Κύκλου αυτού σύγχρονοι Έλληνες ποιητές ανθολογούν και παρουσιάζουν την ελληνική ποίηση από τη μεγάλη ιστορική τομή του Αγώνα της Ανεξαρτησίας έως τις απαρχές του 21ου αιώνα επιχειρώντας το ανθολογικό πανόραμα σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής ποιητικής παραγωγής των 200 τελευταίων ετών.

 
 

 
  

Έγραψαν

Σχόλια  (1)

ΒΙΒΛΙΟΚΑΡΦΙ 24 Ιουλ 2017, 14:54
Μέσα σε αυτή την κατάσταση οικονομικής κρίσης, φτώχειας, απελπισίας, με το ελληνικό έθνος να δέχεται προσβλητικά χτυπήματα από τους απέξω, αλλά και τους από μέσα ηγέτες να αλληλοϋπονομεύονται , ιδού ένα Ίδρυμα με μια αθόρυβη, αλλά ουσιαστική δράση που σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γαβριηλίδης εκδίδει σειρά με κύκλο σύγχρονων Ελλήνων ποιητών οι οποίοι ανθολογούνται και σχολιάζονται από σημερινούς ομότεχνούς τους. Είναι το πρώτο της σειράς «Δύο αιώνες ελληνικής ποίησης», από τον ποιητή Δημήτρη Αρμάο. Περιλαμβάνει ένα γενικό σχόλιο, συνοπτικό χρονολόγιο βίου και έργου, επιλογή βιβλιογραφίας, ανθολόγηση ξεχωριστών ποιημάτων- πεζογραφημάτων -σκωπτικών επιγραμμάτων και στο τέλος ένα κατατοπιστικό γλωσσάρι. Οι άλλες εκδόσεις αναφέρονται στον Άγγελο Σικελιανό, στον Αργύρη Χιόνη, στον Βασίλη Μιχαηλίδη, στον Τάκη Σινόπουλο. Η σινοπουλική έκδοση είναι με εισαγωγή και ανθολόγηση του Ξάνθου Μαϊντά ο οποίος σημειώνει: «Έγραψε και έζησε στην ακμή της ζωής και του θανάτου. Κατέβηκε στον Άδη, όσο λίγοι σύγχρονοί του, φροντίζοντας τη μοίρα των αδικοχαμένων και αναζήτησε τις δυνατότητες της γλώσσας και των λέξεων στη μεταφυσική τους κόλαση».


Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>