ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ



Η επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

1. Η «κόψη...που μετράει»


Ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός
Δοκίμιο
2015
ISBN: 978-960-576-375-6

Λ.Τ.10,00 €
1. Η «κόψη...που μετράει»     
συγγραφέας : Αρμάος Δημήτρης
συγγραφέας : Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος
σειρά: Φιλολογικά

σελ. 184
διαστ. 14.5 x 21.5  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 10,60 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
Το βιβλίο Η «κόψη...που μετράει» - Ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός, με εισαγωγή και ανθολόγηση του σολωμικού έργου από τον ποιητή Δημήτρη Αρμάο, είναι το πρώτο της σειράς «Δύο αιώνες ελληνικής ποίησης» που εκδίδει το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, στο πλαίσιο τριετούς Κύκλου εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην έδρα του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο του Κύκλου αυτού σύγχρονοι Έλληνες ποιητές ανθολογούν και παρουσιάζουν την ελληνική ποίηση από τη μεγάλη ιστορική τομή του Αγώνα της Ανεξαρτησίας έως τις απαρχές του 21ου αιώνα επιχειρώντας το ανθολογικό πανόραμα σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής ποιητικής παραγωγής των 200 τελευταίων ετών.

 
 

 
  

Έγραψαν





Σχόλια  (1)

ΒΙΒΛΙΟΚΑΡΦΙ 24 Ιουλ 2017, 14:54
Μέσα σε αυτή την κατάσταση οικονομικής κρίσης, φτώχειας, απελπισίας, με το ελληνικό έθνος να δέχεται προσβλητικά χτυπήματα από τους απέξω, αλλά και τους από μέσα ηγέτες να αλληλοϋπονομεύονται , ιδού ένα Ίδρυμα με μια αθόρυβη, αλλά ουσιαστική δράση που σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γαβριηλίδης εκδίδει σειρά με κύκλο σύγχρονων Ελλήνων ποιητών οι οποίοι ανθολογούνται και σχολιάζονται από σημερινούς ομότεχνούς τους. Είναι το πρώτο της σειράς «Δύο αιώνες ελληνικής ποίησης», από τον ποιητή Δημήτρη Αρμάο. Περιλαμβάνει ένα γενικό σχόλιο, συνοπτικό χρονολόγιο βίου και έργου, επιλογή βιβλιογραφίας, ανθολόγηση ξεχωριστών ποιημάτων- πεζογραφημάτων -σκωπτικών επιγραμμάτων και στο τέλος ένα κατατοπιστικό γλωσσάρι. Οι άλλες εκδόσεις αναφέρονται στον Άγγελο Σικελιανό, στον Αργύρη Χιόνη, στον Βασίλη Μιχαηλίδη, στον Τάκη Σινόπουλο. Η σινοπουλική έκδοση είναι με εισαγωγή και ανθολόγηση του Ξάνθου Μαϊντά ο οποίος σημειώνει: «Έγραψε και έζησε στην ακμή της ζωής και του θανάτου. Κατέβηκε στον Άδη, όσο λίγοι σύγχρονοί του, φροντίζοντας τη μοίρα των αδικοχαμένων και αναζήτησε τις δυνατότητες της γλώσσας και των λέξεων στη μεταφυσική τους κόλαση».


Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειρά



Βιβλία του συγγραφέα





ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Θοδωρής Καλλιφατίδης
Τιμάνδρα Τιμάνδρα
Κωνσταντίνος Θεοτόκης
Κορφιάτικες Ιστορίες Κορφιάτικες Ιστορίες
Κώστας Ταχτσής
Το τρίτο στεφάνι Το τρίτο στεφάνι
Χριστίνα Ντούβρη
Συμφωνία Κολάσεων Συμφωνία Κολάσεων
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
Το πικρό Το πικρό
Θωμάς Σίδερης
Τα τρένα της σιωπής Τα τρένα της σιωπής
Wilhelm Busch
Το Όνειρο του Εδουάρδου Το Όνειρο του Εδουάρδου
Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης
Ίχνη και χνότα Ίχνη και χνότα
Εσμεράλδα Γκέκα
Παράδοξος ύπνος Παράδοξος ύπνος
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>