ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Να χαραχθεί με γράμματα κομψά...


Στρατής Τσίρκας, Ίταλο Καλβίνο, Κωνσταντίνος Καβάφης
2014
ISBN: 978-960-576-088-5

Λ.Τ.15,00 €
Να χαραχθεί με γράμματα κομψά...     
συγγραφέας : Συλλογικό
σειρά: Τέχνες

σελ. 80
διαστ. 16x20  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 15,90 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
Σαν εικαστικό έργο που πλάθεται στάδιο στάδιο και εξελίσσεται μέσα στο χρόνο που το ίδιο το έργο απαιτεί, η θεματική έκθεση "Να χαραχθεί με γράμματα κομψά... Στρατής Τσίρκας, Ίταλο Καλβίνο, Κωνσταντίνος Καβάφης" είναι το αποτέλεσμα μιας ερευνητικής δουλειάς των φοιτητών και αποφοίτων του Β' Εργαστηρίου Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η χαρακτική συναντά τη λογοτεχνία με το έργο του Στρατή Τσίρκα "Ακυβέρνητες πολιτείες" το 2011, συνεχίζει με το έργο του Ίταλο Καλβίνο "Αόρατες πόλεις" το 2012, για να διεισδύσει στην οικουμενική ποίηση του Αλεξανδρινού Κωνσταντίνου Καβάφη το 2013. Υπόγειες διαδρομές συνδέουν τις πόλεις των τριών μεγάλων μαστόρων της τέχνης και του Λόγου. Πεδίο μνήμης και οραμάτων ο κόσμος τους. Κοινός τόπος η Αλεξάνδρεια του Τσίρκα, του Καβάφη, αλλά και του Γιάννη Κεφαλληνού, του δασκάλου και ιδρυτή του Εργαστηρίου Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, του θεμελιωτή της ελληνικής Χαρακτικής. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1894. Σήμερα, 120 χρόνια από τη γέννησή του, το Β' Εργαστήριο Χαρακτικής τιμά τη μνήμη του, αφιερώνοντας την έκθεση αυτή στον μεγάλο δάσκαλο, που έθεσε το Εργαστήριό του και τους μαθητές του στην υπηρεσία της μαχόμενης Ελλάδας σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας τότε περίοδο. Σήμερα, μέσα στην καθολική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα και η χώρα μας ιδιαίτερα, οι φοιτητές μας έχουν όραμα και αγάπη για την τέχνη που υπηρετούν. Αποδεικνύουν με το έργο τους ότι η δημιουργική σκέψη και πράξη είναι υπόσχεση στον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον. (...) Χαράξεις πάνω στον χαλκό, στον τσίγκο, στον γύψο, τυπώνονται μέσα από τους κυλίνδρους της χαλκογραφικής πρέσας για να δώσουν τις εικόνες εκείνες που γέννησαν οι "Ακυβέρνητες πολιτείες" του Στρατή Τσίρκα. Με τον Ίταλο Καλβίνο, ταξιδεύουν σε πόλεις φανταστικές, σε έναν κόσμο ξαναχτισμένο στο όνειρο, όπου η ουτοπία και η δυστοπία αλλάζουν σχήματα και πλάθουν τη νέα εικόνα της πόλης, χαρτογραφώντας την κρίση της, "που είναι η άλλη όψη της κρίσης της φύσης"... Ο Κωνσταντίνος Καβάφης τους εισάγει σε κόσμους ιδιαίτερους και σε σκηνικές εικόνες που χρωματίζουν πανανθρώπινες εμπειρίες. (Από το εισαγωγικό σημείωμα.)

 
 

 
  

Σχόλια  (0)

Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>