ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Κάτω από τη Φωτιά η ΜουσικήΔιηγήματα
2013
ISBN: 978-960-336-576-004-5

Λ.Τ.10,00 €
Κάτω από τη Φωτιά η Μουσική     
συγγραφέας : Καραγεώργος Νίκος Α.
σειρά: Ελληνική πεζογραφία

σελ. 161
διαστ. 12,5Χ16,5  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 10,60 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
Στην οδό Ουίλσον, στη γωνία που τελειώνει με τον αριθμό 16, στέκεται εδώ και χρόνια, σαν άθαφτο απομεινάρι μιας άλλης εποχής, ένας σκουριασμένος, αν και μεγαλοπρεπής, άφωτος λυχνοστάτης. Στέκεται εκεί δίπλα σε μια τσιμεντένια κι άχαρη κολόνα της ΔΕΗ, αντιστεκόμενος στις σύγχρονες μορφές ηλεκτροδότησης και στις αναμορφώσεις που υπέστη η περιοχή. Μελαγχολικός, με την από καιρό άβαφη θωριά του, περιμένει τον επόμενο διαβάτη που θα σταθεί κάτω από το ονειρικό φως του, να σκεπάσει τις μοναχικές του σκέψεις, να γλυκάνει την ασυντρόφευτη καρδιά του. Φως δεν έχει, μα εκείνος, εγκλωβισμένος στη δική του εποχή, αυταπατάται και περιμένει. Περιμένει και περιμένει μέχρι να ξηλωθεί. Αυτές είναι οι ιστορίες του...

 
 

 
  

Σχόλια  (18)

Νίκη Αλευρά 8 Ιουν 2014, 14:21
Μεστή και δυναμική γραφή, ευρηματικές ιστορίες. Διηγήματα με τόλμη, φαντασία και γλαφυρότητα. Γλωσσικό ταξίδι, εικόνες με κινηματογραφική ροή. Ο κύριος Καραγεώργος, απεικονίζει με τη λογοτεχνική του οπτική, έναν κόσμο που στέκεται δίπλα μας, με απαράμιλλη παραστατικότητα. Χαίρομαι που έφτασε στα χέρια μου και, στην εποχή μας, νέοι ποιοτικοί συγγραφείς βρίσκουν τον εκδοτικό τους δρόμο.


Δημήτρης Ευσταθόπουλος 9 Φεβ 2014, 17:47
Παρά το γεγονός οτι είναι διηγήματα, ο Καραγεώργος πετυχαίνει να ενσαρκώσει ολοκληρωμένους χαρακτήρες και να βυθιστεί μέσα τους. Τους ζωντανεύει με άφταστη ικανότητα και τον δικό του, μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες αγάπησα το βιβλίο και κατέλαβε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.


φυτιλή γιούλη 3 Φεβ 2014, 22:47
Το βιβλίο «Κάτω από τη φωτιά η μουσική», του Νίκου Καραγεώργου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Καταιγιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος ο συγγραφέας. Εικόνες, λέξεις, αισθήματα, φιλοσοφικά ερωτήματα. Όσο θες να προχωρήσεις στην επόμενη σελίδα, άλλο τόσο θέλεις να ξαναγυρίσεις στην προηγούμενη. Το εύρος της γλώσσας συνδυάζεται με το αφειδώλευτο ψυχικό αποτύπωμα του συγγραφέα. Κάθε διήγημα είναι ένα ολόκληρο σύμπαν. Κάθε ιστορία ένας αυτόνομος κόσμος. Ένα μεγάλο μπράβο στον συγγραφέα και στις εκδόσεις «Γαβριηλίδη».


Μάριος Πετράκης 31 Ιαν 2014, 21:59
Δυνατό, ώριμο, εντυπωσιακό. Ο κύριος Καραγεώργος ισορροπεί στο λεπτό σχοινί της τέχνης του χωρίς να πέφτει ποτέ. Τολμηρός, σίγουρος, οξυδερκής, μάστορας του λόγου. Κατά τη γνώμη μου ένα κορυφαίο βιβλίο, αντάξιο της πιο υψηλής λογοτεχνικής μας παράδοσης. Στολίδι έκφρασης, πηγαίο και ατόφιο δημιούργημα ενός ανθρώπου που φαίνεται ότι ξέρει να διηγείται ανεπανάληπτα.


Χρήστη Λένια 26 Δεκ 2013, 02:19
Τελειώνοντας την ανάγνωση αυτού του υπέροχου βιβλίου ένιωσα ένα αίσθημα πληρότητας. Γέμισα με εικόνες και συναισθήματα, χάρηκα την πλούσια γλώσσα μας. Υπήρξαν ιστορίες που μ’ ενθουσίασαν και τις ξαναδιάβασα με απόλαυση. Ο κύριος Καραγεώργος δείχνει ανεξάντλητος, πολυδιάστατος. Σε κάθε διήγημα εμφανίζεται διαφορετικός, αλλά στο τέλος ξέρεις ότι όλα έχουν γραφτεί από τον ίδιο άνθρωπο. Μια εσωτερική αρμονία διαπερνά το βιβλίο. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον συγγραφέα και στον εκδοτικό οίκο για την εξαιρετική δουλειά τους.


Παναγιώτου Γιώργος 26 Δεκ 2013, 02:17
Πρόκειται για ένα διαμάντι της ελληνικής λογοτεχνίας. Μεστές ιστορίες που άλλοτε σε ταξιδεύουν κι άλλοτε σου κόβουν την ανάσα. Η αφηγηματική δεινότητα του κύριου Καραγεώργου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία σελίδα. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί.


Κωνσταντίνος Λογοθέτης 16 Δεκ 2013, 17:34
Είχα καιρό να διαβάσω ένα βιβλίο και να σημειώνω στο περιθώριο με το μολύβι μου. Να μπαίνω στο μυαλό του συγγραφέα και να καταγράφω τις αλληγορίες ή τους συμβολισμούς. Είχα καιρό να κατακτηθώ τόσο πολύ από ένα βιβλίο. Ο συγγραφέας δοκιμάζεται και μας δοκιμάζει. Παιδεύεται αλλά δε μας παιδεύει. Εξυψώνεται ή έρπεται λες και ψάχνει τον σωλήνα που οδηγεί στα κατάβαθα της ψυχής μας και το πετυχαίνει χωρίς κόπο. Ελίσσεται αριστουργηματικά από διήγημα σε διήγημα, δεν φοβάται να κινηθεί σε διαφορετικό κάθε φορά υφολογικό έδαφος. Το μόνο που φαίνεται να τον νοιάζει είναι ο απέραντος σεβασμός του για τον αναγνώστη και η αγάπη του για τη λογοτεχνία.


ΟΛΓΑ Κ. 16 Δεκ 2013, 17:29
Από τις πρώτες του σελίδες ένιωσα ότι διάβαζα κάτι διαφορετικό. Βυθίστηκα στη μαγεία των λέξεων, άγγιξα τους ήρωες έναν - έναν και ήταν σα να έβλεπα τους πρωταγωνιστές της διπλανής πόρτας ολοζώντανους μέσα από ένα μοναδικό λογοτεχνικό πρίσμα. Ένας συγγραφέας που ξέρει να σε παρασύρει και σίγουρα ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί!


Όλγα Κ. 16 Δεκ 2013, 17:17
Από τις πρώτες του σελίδες ένιωσα ότι διάβαζα κάτι διαφορετικό. Βυθίστηκα στη μαγεία των λέξεων, άγγιξα τους ήρωες έναν -έναν και ήταν σα να έβλεπα τους πρωταγωνιστές της διπλανής πόρτας ολοζώντανους μέσα από ένα μοναδικό λογοτεχνικό πρίσμα. Ένας συγγραφέας που ξέρει να σε παρασύρει και σίγουρα ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Αρίστος Καρναχωρίτης 11 Δεκ 2013, 21:52
Ιστορίες που μου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Στόχος θεωρώ του Νίκου Α. Καραγεώργου δεν είναι απλά να μας ταξιδέψει με την άρτια αφηγηματική του, αλλά να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να μας προβληματίσει. Κάτι που σε μένα προσωπικά το πέτυχε με την ευαισθησία της πλοκής του και τον άριστο χειρισμό της γλώσσας μας. Το «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ», πήρε θέση πραγματικά στην ψυχή μου και πιστεύω πως και ο ίδιος με το σπαθί του θα πάρει τη δική του θέση στο βάθρο της καταξίωσης!


Μαρία Θεοδωρίδη 10 Δεκ 2013, 13:11
Τόσο ίδιος και τόσο διαφορετικός σε κάθε διήγημα του ο Νίκος Καραγεώργος! Μέσα από το βιβλίο "Κάτω από τη φωτιά η μουσική", γέλασα, δάκρυσα, νοστάλγησα και όταν το τελείωσα και το άφησα, δεν με "άφησε" εκείνο. Ένιωσα τα καλύτερα σαν αναγνώστρια!


Μαρία Καραδημήτρη 9 Δεκ 2013, 00:09
Εξαιρετικό βιβλίο! Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Με ενθουσίασε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μου από την πρώτη ως την τελευταία του σελίδα!


ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 8 Δεκ 2013, 22:57
Το βιβλίο είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει και μου κάνει εντύπωση που ο συγγραφέας είναι καινούριος, γιατί δε βρήκα να έχει εκδώσει κάτι άλλο. Η τέχνη του διηγήματος είναι αρκετά δύσκολη και κάτι που δεν έχει μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό κοινό. Μου άρεσαν όλα πολύ με, θα έλεγα, κορυφαία τα «Ο σιωπηλός αδερφός» και «Ο λυχνοστάτης της οδού Ουίλσον».


katiana Stratigiou 7 Δεκ 2013, 01:47
Είχα καιρό πολύ να ταξιδέψω με όλο μου το είναι μέσα από ένα βιβλίο. Κάθε ένα από τα διηγήματα του Νίκου Α. Καραγεώργου που διάβασα, με ψυχαγώγησαν με την πραγματική έννοια του όρου, με γεύσεις και αρώματα που συνιστούν μια απόλαυση αναγνωστική, διεγείροντας συναισθήματα, και χρώματα από την παλέτα του κόσμου που μας περιβάλει και βιώνουμε. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα, συγχαρητήρια στις Εκδόσεις Γαβριηλίδη που όπως πάντα μας δίνουν την χαρά να διαβάζουμε τους άριστους.


Στέλιος Π. 28 Νοε 2013, 02:01
Σε πείσμα των καιρών και των βαρβάρων, νέοι Έλληνες συγγραφείς όπως ο Νίκος Καραγεώργος μας γεμίζουν με δύναμη και ελπίδα πως αυτός ο τόπος θα συνεχίσει να παράγει ορθό λόγο και ψυχή. Παραφράζοντας τις λέξεις του συγγραφέα: “Η Ελληνική γλωσσά στέκεται εδώ και χρόνια, σαν άθαφτο πολύτιμο πετράδι μιας άλλης εποχής αντιστεκόμενη στις σύγχρονες μορφές…. ποταπών συναισθημάτων και ιδεών” Συγχαρητήρια Νίκο, αναμένουμε με αγωνία το επόμενο βιβλίο.


Μαντώ Γεωργίου 26 Νοε 2013, 21:49
Γραφή συναρπαστική, φαντασία ζηλευτή, πλοκή σε κάθε διήγημα που εκπλήσσει και μια γλυκιά γεύση μετά από κάθε ανάγνωση. Ένα βιβλίο που συναρπάζει και σε κάνει να θες να το ξαναδιαβάσεις. Σίγουρα είναι από τα βιβλία που σου μένουν. Χαίρομαι που το διάβασα.


Ροδούλα Ζωχιού 11 Νοε 2013, 22:54
Πάντα, κάθε νέο βιβλίο που αγοράζεται για να προστεθεί στη βιβλιοθήκη σου, φέρνει μαζί του και την ελπίδα, την αγωνία κι εκείνη ακόμη την κρυφή λαχτάρα...Ελπίζεις πως θα είναι άξιο ανάγνωσης και δεν θα σε απογοητεύσει, διαφορετικό απ' ό,τι έχεις διαβάσει ως εκείνη τη στιγμή που το προμηθεύτηκες, αγωνιάς να κρατήσεις τις σημειώσεις σου ή να τσακίσεις τις αγαπημένες σου σελίδες του και λαχταράς να το απολαύσεις απερίσπαστος και γαλήνιος. Η εξαίρετη ετούτη συλλογή διηγημάτων του Νίκου Α. Καραγεώργου, "Κάτω από τη φωτιά η μουσική" ξεπέρασε τις όποιες προσδοκίες μου και με δικαίωσε για την επιλογή του. Ο συγγραφέας καθιστά απολύτως σαφές και ξεκάθαρο πως δεν "αστειεύεται" και δεν έχει πρόθεση να εμπαίξει τον αναγνώστη του, βρίσκεται στα λογοτεχνικά δρώμενα δυνατός, ευφυέστατος, πηγαίος, με βαθύτατη και ουσιαστική γνώση της Ελληνικής γλώσσας, ένας λεξιπλάστης - κατά τη γνώμη μου-, ευρηματικός κι ευμετάβλητος! Δέκα διηγήματα, δέκα εξαίρετα δημιουργήματα του μυαλού του και του ψυχής του, το καθένα με το δικό του, ξεχωριστό ύφος, τη δική του -ωστόσο ίδια σε αρχές και μεστότητα- ιδιαίτερη δομή κι εξελιγκτική πορεία προς την "λύτρωση", άλλοτε με άκρατο λυρισμό, άλλοτε με αστείρευτο χιούμορ, άλλοτε με βαθύτατο, ανθρώπινο πόνο και πάντα, μα πάντα, με την ελπίδα να ξεγλυστρά μέσα από τις σελίδες του "Κάτω από τη φωτιά η μουσική". Με περισσή μαεστρία ο συγγραφέας μεταπηδά από το ένα συναίσθημα στο άλλο, μαγεύει με τις ολοκάθαρες, ατμοσφαιρικές εικόνες του, βουτάει στην απαιτητική "σκηνοθεσία" της καθεμιάς από τις δέκα ιστορίες του και μας παραδίδει ένα λογοτεχνικό "βήμα" παραπέρα από τα τετριμμένα κι "εύπεπτα" της εποχής, μία συλλογή που αξίζει και είναι, ίσως, αναγκαίο να υπάρχει στο αρχείο μας. Διηγηματογράφος με βλέψη, με συνέπεια, με απέραντη αγάπη για αυτό που επέλεξε να κάνει...μία αγάπη που ξεπηδά από την καθεμιά "μυρωδάτη" και ταξιδιάρικη σελίδα αυτού του βιβλίου...


Στέλλα Τσίγκου 5 Νοε 2013, 14:02
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο! Ο Καραγεώργος αποδεικνύεται άριστος χειριστής της γλώσσας κι έχει την ικονότητα να δηγιουργεί εικόνες και συναισθήματα. Σε πολλά σημεία η αφήγηση είναι κινηματογραφική. Μεταλλάσσεται με επιδεξιότητα μέσα στις ιστορίες του και η γραφή του μαγεύει.


Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Στρατής Πασχάλης
Ποίηση σε μικρόψυχους καιρούς Ποίηση σε μικρόψυχους καιρούς
Χριστόφορος Λιοντάκης
Ο μεγάλος δρόμος Ο μεγάλος δρόμος
Φρίντα Λιάππα
Η μυστηριώδης ασθένεια Η μυστηριώδης ασθένεια
T.S. Eliot
Η έρημη χώρα / Προύφροκ / Οι κούφιοι άνθρωποι Η έρημη χώρα / Προύφροκ / Οι κούφιοι άνθρωποι
Θωμάς Συμεωνίδης
Μυθιστόρημα Μυθιστόρημα
Γιάννης Η. Χάρης
Η γλώσσα, τα λάθη και τα πάθη (Β' τόμος) Η γλώσσα, τα λάθη και τα πάθη (Β' τόμος)
Raymond Carver
Δωμάτια όπου οι άνθρωποι ουρλιάζουν και πληγώνουν ο ένας τον άλλο Δωμάτια όπου οι άνθρωποι ουρλιάζουν και πληγώνουν ο ένας τον άλλο
Francis Picabia
Μοναδικός ευνούχος Μοναδικός ευνούχος
Γιώργος Λαμπράκος
Τσαρλς Μπουκόβσκι Τσαρλς Μπουκόβσκι
Βασίλης Δημόπουλος
Στοιχεία για την Ψυχική Μορφοποίηση Στοιχεία για την Ψυχική Μορφοποίηση
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>