ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Στασιωτικά (1-50)Ποίηση
2011
ISBN: 978-960-336-691-1

Λ.Τ.10,00 €
Στασιωτικά (1-50)     
συγγραφέας : Μπλάνας Γιώργος
σειρά: Ελληνική ποίηση

σελ. 178
διαστ. 17Χ25  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 10,60 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
Το μεσημέρι, ασύστατοι, με σκοτεινές ακίδες αλμύρας σύγκορμης αρχίζουν το τραγούδι οι αχινοί: "Αφέντη, δρυοκολάπτη των νερών και των βυθών παγόνι, σου φέρνουμε τα μήλα ζευγαρωμένα. Δέξου τη μήτρα των ακτών από του πονηρού, πονηρέ: ο επίμαχος θεός των θερινών καταγμάτων, ο καταγεγραμμένος σατανάς των αμήχανων λαχανιασμάτων, ο εκπεφρασμένος άνθρωπος των επιδέξιων αμαρτημάτων. Λοιπόν, κάποιος ασύστατος έχωσε στης μέρας τα νεφρά μια πέτρινη αιχμή (το κρυφό επίθετο της κόλασης) και αφανίστηκε ο άνθρωπος, για χάρη των τοξικών συνηθειών σας και για χάρη των τρωκτικών θεσμών σας: αυτός που πέθανε από την πείνα κι αυτός που έζησε από την πείνα αυτού που πέθανε από την πείνα, κι αυτός που μάζεψε τα παιδιά του από τον κήπο κομματιασμένα, μισοκαμένα και αυτός που φύτεψε τα παιδιά του στον κήπο αυτού που μάζεψε απ' τον κήπο τα παιδιά που φύτεψε αυτός που έζησε από την πείνα αυτού που πέθανε από την πείνα. Και το ποντίκι σήκωσε το ματωμένο ρύγχος του στον σκοτεινό ουρανό. Τα μάτια του μελαγχόλησαν μια λάμψη φρικτή. Θυμήθηκε πως δεν ήταν ποτέ ένα κοράκι στην κάμαρα του ποιητή απ' την αρχή.

 
 

 
  

Σχόλια  (0)

Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>