ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Έλληνες ποιητέςΠοίηση
2011
ISBN: 978-960-3636-619-5

Λ.Τ.32,86 €
Έλληνες ποιητές     
συγγραφέας : Μπώλος Παρμενίων
σειρά: Ελληνική ποίηση

σελ. 486
διαστ. 16,5Χ24,5  
1η έκδοση
Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 34,83 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή
Στο βιβλίο Έλληνες ποιητές περιλαμβάνονται μικρές μελέτες και επισημάνσεις, που θα ήθελα να προκαλέσουν το ενδιαφέρον τόσο των νέων ανθρώπων, για να γνωρίσουν την τεράστια ποιητική κληρονομιά μας, όσο και εκείνων που έχουν τη γνώση και την πείρα για τα ποιητικά δρώμενα της Πατρίδας μας. Η αγάπη μου για την ποίηση και οι θεματικές ενότητες των δημιουργών αποτέλεσαν το έναυσμα γι' αυτήν την προσπάθεια μου. Με παρακίνησαν οι ποιητικές τους συνθέσεις για τον άνθρωπο, τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο, καθώς και η αγωνία τους για την πορεία της ανθρώπινης μοίρας. Στη συνέχεια, με γοήτευσαν οι γλωσσικές και οι λεξικές πρωτοτυπίες, οι απρόσμενοι ποιητικοί συνδιασμοί και ο ποιητικός αγέρας. Αυτός αφήνει ανοιχτό το παράθυρο, που βλέπει προς το μέλλον. Είναι αλήθεια ότι στο βιβλίο μου αυτό δεν μπόρεσα να συμπεριλάβω όλους τους αξιόλογους και διακεκριμένους ποιητές μας. Πιστεύω ότι οι παραλειφθέντες θα έχουν θέση σε μια μελλοντική εργασία μου. Πάντως οι πραγματικοί ποιητές εμφορούνται από δημιουργικές εμπνεύσεις και ανοίγουν δρόμους ως πνευματικοί σκαπανείς της σκέψης και της ζωής. Όλοι οι ποιητές θέλουν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για τη δημιουργία ενός καλύτερου, αλληλέγγυου και ειρηνικού κόσμου.

 
 

 
  

Σχόλια  (0)

Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>