ΚΑΤΑΛΟΓΟΣΗ επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων

Κήποι στην άμμο2010
ISBN: 978-960-336-547-1

Λ.Τ.7,00 €
Κήποι στην άμμο     
συγγραφέας : Καλλέργη Λένα
σειρά: Ελληνική ποίηση

σελ. 44
 

Κυκλοφορεί
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 7,42 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
Add to basket
 
 
Περιγραφή

Απόσπασμα από το βιβλίο
ΣΤΑΥΡΩΣΗ Το σχέδιο ήταν του πατέρα. Η μάνα το δέχτηκε σαν ξαφνικό επισκέπτη Το κατάπιε ολόκληρο και το κουβάλησε. Κανείς δε ρώτησε Εκείνη ποιον αγάπησε. Τριάντα χρόνια ήταν καλό παιδί. Ύστερα τα έσπασε όλα. Άνεργος κι απείθαρχος, γύριζε με τους πεινασμένους, τους τρελούς Που σαν θεό τον άκουγαν. Ξυπόλητος. Ήταν κορίτσι, αγόρι; Κοπέλα δε συνόδεψε ποτέ Και γιάτρευε όσους έρχονταν στην αγκαλιά του. Όλο έμπλεκε με τις αρχές και διέλυε τις υπαίθριες αγορές Πάνω στα νεύρα του. Τρεις μέρες τώρα στέγνωσε το αίμα του, Άφαντος. Ήταν επόμενο να βρει μπελά Με μάνα σιωπηλή κι έναν πατέρα Παντού και πουθενά, Με αδέλφια τα παιδιά κάποιου άλλου. Το σχέδιο ήταν απλό: Δυο κάθετες γραμμές Και τέσσερις ορθές γωνίες. Η θέση που του είχε ταχθεί, Ο θρόνος που δέχτηκε. Ήθελε ν' ανατρέψει όλα τα σχέδια. Μετέωρος ανάμεσα σε γη και ουρανό Σχεδιάζει τώρα τη δική του επιστροφή. Ας περιμένει η μάνα. ΛΙΦΤΙΝΓΚ Δεν σιδερώνω. Είναι ύβρις Να ακυρώνονται οι ζάρες. Δεν είδα χαρακιές ποτέ Να σβήνονται τόσο εύκολα. Γιατί τα ρούχα τις ουλές τους να ξεχνούν Τόσο ομαλά. Ποιος μας λειαίνει εμάς.
 
 

 
  

Σχόλια  (0)

Αφήστε το σχόλιό σας
Όνομα (δημοσιεύεται)
email (ΔΕΝ δημοσιεύεται)
Σχόλιο


Τα σχόλια αναρτώνται εφ' όσον αφορούν κριτικές στα βιβλία και όχι σε πρόσωπα και πληρούν τους κανόνες δεοντολογίας


Οι τελευταίες εκδόσεις στην ίδια σειράΒιβλία του συγγραφέα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>