Η επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων
Ψηφιακές εκδόσεις

Οι ψηφιακές μας εκδόσεις διατίθενται εντελώς δωρεάν σε όλους τους αναγνώστες, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Σε περίπτωση που θέλετε να παραγγείλετε το βιβλίο σε έντυπη μορφή για την βιβλιοθήκη σας, τότε με την παραγγελία του και χρεώνοντας ΜΟΝΟ την λιανική τιμή του, έχετε ένα πλήρες ψηφιακό αντίτυπο υψηλής ανάλυσης.

Γιώργος Λίκος


Μια παρουσίαση
2005

Τιμή λιανικής 10,00 €
συγγραφέας : Γιώργος Λίκος
εισαγωγή-παρουσίαση : Χρήστος Δανιήλ
σειρά: ¨εκ νέου¨

σελ. 148
 
  

τιμή λιανικής με ΦΠΑ: 10,60 €
τμχ:  
Προσθήκη στο καλάθι
 
Περιγραφή
[...] Αν κάτι χαρακτηρίζει την ποιητική του Γιώργου Λίκου είναι η απουσία σταθερής, με την έννοια της παγιωμένης, ποιητικής έκφρασης. Η ποιητική του παραγωγή, ελάχιστη συγκριτικά με τα χρονικά όρια στα οποία παρήχθη -πρώτη ποιητική εμφάνιση το 1944, τελευταία δημοσιευμένη δουλειά του το 1990- παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία, όπου είναι εμφανής η αναζήτηση νέων ποιητικών μέσων. Ο ολιγογράφος Λίκος δηλώνει πως δεν ήθελε να επαναληφθεί, έτσι αναζητούσε συνεχώς να ανανεώσει τα ποιητικά του μέσα, όχι πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία. Στις 14 ποιητικές ενότητες που περιλαμβάνονται στα ποιητικά του "Άπαντα" θα συναντήσουμε ποιητικές συνθέσεις που εκτείνονται σε 344 στίχους η εκτενέστερη έως ποιήματα των δύο, ακόμη και ενός στίχου. Θα εντοπίσουμε ποιήματα όπου ο αυτοματισμός στη σύνθεση και τη συγγραφή είναι ευδιάκριτος, καθιστώντας έτσι το έργο του μέτοχο της ποιητικής πρωτοπορίας που ο υπερρεαλισμός έφερνε στο ελληνικό ποιητικό τοπίο, έως ποιήματα γραμμένα σε στροφικά συστήματα, στίχους γραμμένους σε μέτρο, λυρικότροπες ποιητικές εκφράσεις και έντονα συμβολικές εικόνες. [...] (Χρήστος Δανιήλ)
Διαβάστε το βιβλίο σε pdf
(πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το adobe acrobat reader)
   
 

 
  
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>