Η επόμενη εκδήλωση ημερολόγιο εκδηλώσεων
Ψηφιακές εκδόσεις

Οι ψηφιακές μας εκδόσεις διατίθενται εντελώς δωρεάν σε όλους τους αναγνώστες, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Σε περίπτωση που θέλετε να παραγγείλετε το βιβλίο σε έντυπη μορφή για την βιβλιοθήκη σας, τότε με την παραγγελία του και χρεώνοντας ΜΟΝΟ την λιανική τιμή του, έχετε ένα πλήρες ψηφιακό αντίτυπο υψηλής ανάλυσης.

Είκοσι υποθέσεις για τη δημοκρατία2012

συγγραφέας : Αχιλλέας Κούμπος
σειρά: Φιλοσοφία

σελ. 63
 
  
1η έκδοση

 
 
Περιγραφή
Ξαναδιαβάζοντας τη Δημοκρατία στην Αμερική του 1835, αυτό το θεμελιώδες έργο του Αλέξη ντε Τοκβίλ, βρήκα βαθιά χωμένη στις σελίδες του βιβλίου του μια αληθινή –κυρίως θλιβερή– περιγραφή της ελληνικής κατάστασης. Σε ένα κείμενο φανερά ξεκομμένο από τις πρώτες προσπάθειες των Ελλήνων να οργανωθούν σε κράτος και χωρίς ο Τοκβίλ να έχει υπόψη του ή τουλάχιστον να αναφέρει λεπτομέρειες της ευρωπαϊκής Ιστορίας, μας περιγράφει προφητικά σε όλο μας το νεοελληνικό μεγαλείο! Για να μη θεωρηθώ προκατειλημμένος ή και ανθέλληνας, απλώς παραθέτω μερικά αποσπάσματα από το έργο του, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τη διαχρονικότητα της ελληνικής πολιτικής-διοικητικής κατάστασης και το χαρακτήρα του Έλληνα από συστάσεως της χώρας του.
Διαβάστε το βιβλίο σε pdf
(πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το adobe acrobat reader)
   
 

 
  
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Johann Wolfgang Goethe
Φάουστ Φάουστ
Καρολίνα Ναχμούλη - Γαβριηλίδου
Block 25 Block 25
Μολιέρος (Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν)
Ταρτούφος ή ο απατεώνας Ταρτούφος ή ο απατεώνας
Samuel Beckett
Τρεις διάλογοι Τρεις διάλογοι
Samuel Beckett
Η τελευταία τριλογία Η τελευταία τριλογία
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης) Γράμματα σ' έναν νέο ζωγράφο/ Σαράντα εικόνες του Μπαλτίς (Μετάφραση-σημειώσεις-επίμετρο: Ανδρέας Νεοφυτίδης)
Πέτρος Μάρκαρης
Offshore Offshore
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις νέες κυκλοφορίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας και πατήστε <εγγραφή>